Asociatia Culturala Philmys

Exodul Tinerei Generatii


Exodul Tinerei Generatii este cel mai nou produs socio-cultural-educational semnat de  PHILMYS si este co-finantat de AFCN (Administratia Fondului Cultural National);  proiectul dezbate fenomenul de  brain drain- de emigrare a tinerilor cu potential, în contextul socio-economic și cultural actual.

Acest proiect cuprinde: un spectacol de teatru, dezbateri post-spectacol, ateliere de teatru educational si o platforma online- menita să interconecteze tinerii (din țara și din afara granițelor) dornici să se implice în proiecte cultural-educaționale si de voluntariat.

Tema centrala a spectacolului “EXOD US-Tara, tara vrem tineri!” este situația tinerilor care aleg să plece din țară, dar și exodul acestora din micile spre marile orașe în contextul socio-economic și cultural actual. Spectacolul a avut reprezentatii in Bucuresti- la Centrul de Teatru Educational Replika -si in 5 orase din tara, afectate de migratia tinerilor.

Platforma exodus.philmys.ro – dedicată tinerei generații- va permite sincronizarea nevoilor tinerilor cu ofertele educaționale, culturale si de voluntariat existente la nivel local, național și international. Platforma devine spatiul in care organizatii non-guvernamentale, institutii publice sau private isi pot prezenta oferetele educationale, de voluntariat sau de schimburi culturale. 
Proiectul mijloceste relatia dintre tineri, cultura, tehnologie, creativitate si consum cultural, inlesnind dialogul intre creator si consumator, intre societatea civila si institutiile publice care concep politici culturale si educationale.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.